Przestrzeń do życia

Projekt objął powierzchnię 27m2 salonu z aneksem kuchennym. Zaczęliśmy od pytania „gdzie postawić telewizor”? W trakcie pracy okazało się jednak, że dotychczasowy układ funkcjonalny wnętrza nie spełnia życiowych potrzeb Właścicieli. Po rozpoznaniu potrzeb i projektowym sprawdzeniu alternatywnych układów funkcjonalnych, Inwestorzy ostatecznie zdecydowali się na remont kapitalny.

Zdecydowano zasłonić częściowo przestrzeń kuchni, w ostatecznej formie ścianką pełną, co pozwoliło zaaranżować wygodną część wypoczynkową z TV. Część jadalną, wcześniej zbyt ciasną i nie pozwalającą na swobodne korzystanie z dużego stołu, przeniesiono w okolice dużego okna, tworząc z niej wizualne i funkcjonalne centrum całego pomieszczenia.

Ważnym elementem funkcjonalnym wnętrza jest wygodne biurko do pracy przy laptopie, stanowiące jednocześnie miejsce zabawy małych dzieci pod okiem rodziców, a także na szybkie śniadanie. Całość uzupełniono o zabudowę stolarską na wymiar, która pomieści dużą ilość posiadanych przez Inwestorów książek oraz szafę gospodarczą.

Biel, drewno oraz szarości ożywiono dodatkami i tapicerką w zasugerowanym przez Inwestorów turkusowym kolorze.